Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Tech 10% z majetku je docela likvidacni. Vezmete si hypoteku 3M na bydleni, v pohode splacite do te doby, nez po vas stat bude chtit 300k. Ja jsem pro statni bankrot, kdyz uz to tam dovedli.

2 1
možnosti
MR

Dluh se dá řešit jen dvěmi možnostmi: 1) dodanění, ať již zmíněný návrh, nebo inflace neboli tisk peněz. 2) Bankrotem (byť čásečným), neboli škráním dluhů, tedy těm, kdo státu půjčil. Druhý způsob mi přijde spravedlivější. Kdo nezodpovědně půjčoval a řýžoval na úrocích, má i tratit. Bohužel tito lidé mají velkou moc a tak si radši zaplatí možnost 1), která je zasáhne mnohem méně, ale o to více zasáhne nivinné.

3 0
možnosti
MR

Varianta (3) rozprodej státního majetku, půdy atd. je dlouhudobě neudržitelné, protože možství státního majetku je limitované, ale tendence zahlužovat se je nekonečná. Tedy tuto možnost nemá smysl uvažovat, nic nevyřeší.

0 0
možnosti
JV

Kdo jiný by měl platit, než ten, kdo má z čeho?

2 6
možnosti
JK

J79a56n 69K41o13ř86á87n

27. 2. 2014 9:39

a proč by někdo měl platit cizí dluh ? Navíc někomu kdo není schopen hospodařit, kupuje si rám na obraz za XX tisíc, jezdí Audi A8 v plné palbě a rozdává dávky komukoliv kdo je schopen vyplnit správně formulář ???

1 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 581x
Nezávislý finanční konzultant. Na mým webových stránkách www.martin-david.cz se můžete zaregistrovat a pravidelně dostávat jednou za čas cenné rady a tipy v oblasti financí.

Seznam rubrik